Bliv medlem

Nyhedsbrev: Psykedelisk Forår

12. maj 2019 i
Martin Kufahl

Det er spændende tider i den psykedeliske verden. For nyligt er et lovforslag blevet vedtaget med et snævert flertal i Denver, Colorado, der effektivt set afkriminaliserer besiddelse af psilocybin-svampe til eget brug. Det er en milepæl i opgøret med den katastrofale war on drugs der fulgte i Nixons kølvand i 70’erne. 

Samtidig er forskningen i selvsamme substans blevet accelereret, da psilocybin-behandling ligesom MDMA i Amerika er blevet klassificeret af FDA som “breakthrough therapy” på baggrund af lovende resultater i kliniske studier. Hvis disse resultater også påvises i den nye fase, vil terapeutisk brug af disse mediciner muligvis lovliggøres indenfor få år.

(Læs iøvrigt den udmærkede klumme af Michael Pollan i NY Times)

Udvidet bevidsthed, hvad enten gennem meditation, åndedrætsarbejde, psykedelika, medicinrejser, udesidning, pilgrimsfærd mv. har altid vist sig som nøgler til menneskers udvikling og helbredelse, igennem opdagelse af og indsigt i bevidste Selv. Desuagtet den juridiske status i Vesten bruges entheogener – svampe, ayahuasca, meskalin mv. – verden over, nu som i årtusinder, i åndeligt og helbredende øjemed.

Det er Psykedelisk Samfunds mål at støtte disse praksisser, så deres potentiale udnyttes til størst mulig gavn for individet og samfundet. Fra rekreative psykonauter, over ceremonielle udøvere, til forskere i psykedelisk terapi. Vi arbejder for en modning af den psykedeliske kultur, og for at udbrede viden om af disse metoders potentiale og faldgruber i et menneskes livsrejse. 

Dette er en omfattende opgave, meget større end vi der nuværende er involveret i foreningens arbejde kan varetage. Det er tid til at invitere nye kræfter ind, mennesker der ser sig forbundet med vores formål og som vil tage en tørn i arbejdet for at realisere vores fælles visioner.

Er det mon dig?

Vi inviterer til informations- og visionsmøde i Psykedelisk Samfund, lørdag den 18. maj klokken 14-17 i Christianshavns Beboerhus
NB! Nyt mødested med større kapacitet: Byens Lys (1. sal), Christiania

Vi vil fortælle om foreningens grundlag og hensigt, og dele vores idéer om nye og vigtige initiativer som vi håber vil få luft under vingerne med tiltrængte nye kræfter! Læs mere her.

Mulige initiativer
Blandt vores mere eller mindre højtflyvende visioner kan nævnes:

  • Opdatering af hjemmesiden – teknisk overhaling og redaktion til nye artikler.
  • Udarbejdelse af psykedelisk opslagsværk.
  • En akademisk studiekreds, for dem der vil sætte sig rigtigt ind i videnskaben på området.
  • Workshop i tripsitting og håndtering af psykedeliske krisetilstande.
  • En harm reduction gruppe: Netværk af mennesker med disse kompetencer, der kan støtte og rådgive offentligheden og pårørende. 
  • Et kursus i grundlæggende psykedelisk praksis: teori, set & setting, integration, mv.
  • Opstart af et integrationsfællesskab, for erfaringsdeling og efterbehandling af bevidsthedsudvidende praksisser.
  • En arbejdsgruppe til afholdelse af events; folkeoplysende foredrag og sociale begivenheder for foreningen og interessenter.
  • Din drøm?

Kun de projekter får liv som vi får skabt fællesskab om at realisere!
Derfor glæder vi os til at møde dig 🙂

Med venlig hilsen
Martin Kufahl, formand