Bliv medlem

Kan vi gøre 9/20 til svampenes 4/20?

20. september 2017 i
Casper B. Møller

I løbet af de foregående årtier har cannabis formået at skabe en ting som magiske svampe endnu virkelig har til gode. Et godt og stabilt brand.

I “cannabis kulturen” er begrebet 420 (four-twenty) synonym med indtag af cannabis. For mange der har været eller er en del af cannabis kulturen er det svært ikke at få associationen når man kigger på klokken og denne fortæller at tiden nu er 4:20 (16:20) – cannabis tid! På samme måde bliver der verden over fejret International cannabis-dag den 20. april. Dette skyldes den amerikanske måde at skrive datoen på  – 4/20.

For få år siden besluttede en lille gruppe svampe aktivister sig for at forsøge at gøre kunsten efter. Gruppen, hvis slogan er “Svampe er medicin” ønsker at gøre  9/20 til en årlig begivenhed for fejring- og oplysning om magiske svampe og psilocybin.

“The 920 Coalition organizes events around the world each year on 9/20, focused on research and the role that psychedelic psilocybin mushrooms play in our society and health care system.”

920-koalitionen blev grundlagt i 2015 af aktivist og svampe fan Nicholas Reville som et forsøg på at skabe opmærksomheden på de psykoaktive svampe på en lignende måde som 4/20 skaber opmærksomhed om cannabis. Han ønskede især at lægge vægt på svampenes medicinske og åndelige egenskaber. Et tidligt skridt var at alliere sig med Students for Sensible Drug Policy (SSDP), en global organisation af universitetsstuderende der ønsker at arbejde for reform af narkotikalovgivningen. Udover SSDP slog han siger sammen med Psymposia og over to dusin ligesindede organisationer.

Hvorfor? Hvad skal vi med 9/20?

Imodsætning til 4/20 er der ikke nogen ‘urban legend’ forbundet med tallet, omend at det er blevet foreslået at datoen kan sættes i sammenhæng med tidspunktet for året hvor det oplagt at finde de små magiske hatte i naturen.

Reville vedkender dog at det kan være svært at opbygge et momentum for en sådan bevægelse.

“Even people for whom it’s been transformative for their life, maybe haven’t taken mushrooms in years, or maybe take it once a year. So you don’t have the same natural organic pressure and financial interest and social visibility that you have with marijuana, something that’s used by some people multiple times a day, for many years.”

Imidlertid forskes der i psilocybins potentiale i forhold til behandling af stofafhængighed, social angst, depression og alkoholisme. Den forsatte forskning i sammenhæng med begivenheder som vores mindre og større events som Psykedelisk Symposium, så har vi håb om at 9/20 en dag vil være kendt vidt og bredt som svampenes internationale kampdag 😉

I år – i aften – foregår det første danske kapitel i 9/20 koalitionens kamp under ledelse af Psykedelisk Samfunds helt egen Rumzar. Læs mere om eventet lige hér:

Welcome to a celebration of 
9:20 – International mushroom day. 

We create a special, alchohol-free place for you to enjoy and fool around in “Port 4130”. 
A massive old shipyard-warehouse, now turned into a huge indoor skatepark in 3 different “zones”. 

Area 1:
Dancefloor with a good soundsystem, psychedelic visuals and djs. Ethnic music and slomo beats.

Area 2: 
Cuddle puddle. Meditate or get your chill on in the comfy soft zone among magic lights and pillows. 

Area 3:
An educational area with mushroom documentaries and informative material while chilling on mattesses and fatboys. 

Entry fee is on a donation basis. Recommended donation is 50,- or above. This is a co-created event and as such made from a pure, rather activistic approach…

 

Og husk sloganet:
Svampe er medicin.