Indlæser Begivenheder Bliv medlem

Fra Meskalin til Medicin – Foredrag


  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Bobuska præsenterer i samarbejde med Psykedelisk samfund:

Et foredrag af Jesper Langgaard Kristensen:

Psykedeliske stoffer har været omgærdet med megen mystik og stigmatisering. Hvordan defineres de, hvad er det, de gør, hvordan gør de det, de gør, og er der nogle medicinske anvendelsesmuligheder?

Tilbage i slutningen af 1960’erne stoppede den seriøse forskning med disse stoffer brat, men der er sket en optøning de seneste år, og man undersøger nu, hvordan stofferne virker i kroppen, og om de kan bruges som lægemidler.

En række opsigtvækkende resultater fra diverse kliniske forsøg med psilocybin eller ‘magic mushrooms’ peger på, at disse forbindelser har stort potentiale inden for behandling af blandt andet angst, depression og afhængighed.

I foredraget kombineres internationale forskningsresultater med foredragsholderens egen forskning inden for området, der har fokuseret på undersøgelser af de såkaldte NBOMe-stoffer, der florerer på det grå marked under pseudonymer som ‘frimærker’. NBOMe’er anvendes også som sporstof til at visualisere den receptor, som de psykedeliske stoffer påvirker i hjernen. Historien bag udviklingen af dette sporstof indgår også i foredraget.

-Velkommen i cafe Bobuska – kom gerne i god tid da vi har begrænsede pladser- baren er åben før og efter foredraget….


Workshop: Integration af psykedeliske oplevelser »
Onsdag d. 25. april 2018, kl. 18:00-20:00