Bliv medlem

Psykedelika i TV: Indefra med Anders Agger

4. november 2021 i
Martin Kufahl

I aften sker der det pudsige, at man på landsdækkende TV kan se folk under påvirkning af psykedelika.

Det sker i programmet “Indefra med Anders Agger”, hvis koncept er at journalisten Anders opsøger “særprægede miljøer”, som det psykedeliske miljø tilsyneladende kvalificerer sig til i programmets 8. sæson.

Foruden en rapportage fra en ayahuasca-ceremoni hos Bjarne Rourskov og Synne Justesen fra Healing Rejser, besøgte TV-holdet også formanden for Psykedelisk Samfund, Martin Kufahl, over to omgange. Anders Agger tog en snak med Martin omkring psykedelika, og overværede en vejledningssession med Keld, en 54-årig IT-ingeniør der søgte vejledning til hans udforskning af den psykedeliske verden.

Keld søgte videre et terapeutisk forløb med kropsterapi med en trip-sittet session med psilocybin-trøfler, og indvilgede til at Anders Agger og hans kamera også overværede denne. Det var en spøjs “setting”, med en del overvejelser og forholdsregler taget for at sikre en tryg rejse for Keld, men med god tillid til TV-holdet, der generelt viste en åben og respektfuld attitude.

Du kan se resultatet i afsnittet her: Indefra med Anders Agger: Trip, sæson 8 afsnit 02.

Det understreges at Martin, om end han i programmet omtales som formand, i afsnittet repræsenterer sig selv som privat-praktiserende psykedelisk vejleder. Psykedelisk Samfund som forening støtter op om velinformeret og ansvarlig psykedelisk praksis, men spiller ikke en direkte rolle i at facilitere sessioner med psykedelika. Du kan finde Martins private hjemmeside her.