Bliv medlem

Anekdote: Mikrodosering af svampe mod depression

Martin Kufahl

Psykedelisk Samfund er kommet i kontakt med en mand, som i sin kamp imod behandlingsresistent depression har forsøgt sig med mikrodosering af svampe. Her deler han sin fortælling i egne ord.

Jeg er en mand fra København som har haft stor gavn af selvmedicinering med mikrodoserede psilocybin-svampe mod kronisk depression (og angst som symptom herpå).

Kort fortalt blev jeg ramt af depression, og efter 5 år i sundhedsvæsenet var jeg nået til et sted hvor jeg blot var blevet endnu mere deprimeret, og alle lovlige behandlings muligheder var udtømte. Jeg havde været igennem intet mindre end 21 forskellige anti-depressive medikamenter, ECT (elektrochok), PEMF (magnethjelm), vågenterapi, kognitiv terapi, meta-kognitiv terapi, lysterapi & meget mere, alt sammen uden vedvarende effekt. Kun ECT & PEMF virkede, men desværre kun meget kortvarigt. Jeg gjorde også alt hvad der stod i min magt for at afhjælpe depressionens mørke selv. Jeg spiste meget varieret og sundt, jeg dyrkede enormt meget motion, jeg mediterede, jeg vinterbadede og listen fortsætter også her. Lige lidt hjalp det.

Jeg havde sideløbende holdt mig meget opdateret på den nyeste forskning i forhold til behandling af depression. Det var herigennem at jeg blev opmærksom på det enorme behandlingspotentiale som psykedeliske, som LSD, Ketamin, psilocybin-svampe etc., besidder. Udover cannabis var psilocybin svampe det eneste jeg vidste jeg kunne få fat i, og være sikker på det var et rent produkt jeg endte op med. I flere år læste jeg mere og mere op på forskningen, tog til foredrag hos Psykedelisk Samfund, og snakkede med mennesker der havde kendskab til de fantastiske svampe. Det var min nødplan, hvis alt andet svigtede. Det gjorde det jo så desværre, som skrevet.

Jeg ville klart have foretrukket den tryghed der findes i at kunne gå hos en professionel behandler, at kunne hente min medicin på apoteket, i stedet for at stå med hele ansvaret selv. Men nu var den mulighed ikke længere tilgængelig, så jeg købte et såkaldt grow-kit på en hollandsk hjemmeside. En uges tid senere var min diskrete pakke klar til afhentning på posthuset. Jeg begyndte samme dag at dyrke svampene, og efter nogle uger var de klar til at høste. Efter en omstændig tørringsproces kunne jeg endelig begynde at veje svampene og cutte dem til de helt rigtige mikrodoser.

Jeg indtog første dosis på 0,1 g den 11. juli 2018. Allerede efter et par dage kunne jeg mærke bedring. Min depression forsvandt ikke, men jeg fik langt mere overskud & bedre humør. Jeg fortsatte med at mikrodosere 0,1 gram hver 4. dag, altså med tre dages pause imellem hver dosis. Det gjorde jeg i nogle måneder, så valgte jeg at øge dosis til 0,2 g hver fjerde dag. Senere øgede jeg dosen gradvist og er nu landet på 0,5 g (se note forneden – red.), og har desuden valgt at tage dosis hver 3. dag i stedet. Grunden til at jeg har lavet disse ændringer skyldes udelukkende at jeg ville undersøge om jeg kunne få det endnu bedre. Effekten har på intet tidspunkt ophørt.

Der har naturligvis været dage der har været mere tunge end andre, men samlet set er mit overskud & humør blevet permanent bedre. Grundstemningen er blevet løftet et niveau op kort efter første dosis og er blevet der lige siden. Jeg har nemlig heller ikke oplevet øget bedring af at hæve dosis. Det kan der jo være mange gode grunde til, som jeg ikke vil forsøge at gøre mig klog på her. Grundet dette har jeg nu valgt at jeg vil tage et decideret ’trip’ og dermed en markant større dosis. Det gør jeg fordi jeg håber det kan hjælpe mig det sidste stykke ud af min depression & angst. Det har det jo kunne for flere kronisk deprimerede deltagere i flere studier.

Jeg vil anbefale alle der overvejer at give sig i kast med denne slags selvmedicinering at starte forsigtigt ud. At undersøge emnet grundigt først. Der findes ingen langtidsstudier endnu, så der kan være ukendte bivirkninger. Man må gøre op med sig selv om det er risikoen værd. Det var det helt afgjort i mit tilfælde, for alternativet var langt værre, at forblive i depressionsmørke. Jeg har haft utallige bivirkninger af alt det konventionelle medicin jeg har indtaget, nogen er endda permanente, eksempelvis har jeg fået lavt stofskifte. Har ikke oplevet nogen former for bivirkninger ved at mikrodosere psilocybin svampe.

Det er vigtigt for mig også at tilføje at jeg samtidig med min mikrodosering af psilocybin svampe, er fortsat med min anti-depressive medicin. Det er jeg udelukkende fordi det ville tage for lang tid at trappe ud af det først. Det er dog min plan at når jeg forhåbentlig er blevet rask & stabil at trappe helt ud af det, så det kun vil være svampene jeg gør brug af. Det er derfor muligt at den bedring jeg har oplevet indtil nu, har været en form for cocktail effekt. Jeg havde dog taget medicinen i lang tid inden uden nogen form for bedring, så svampene har under alle omstændigheder været det som har virket bedre end alt andet.

De har været intet mindre end helt igennem fantastiske! Jeg tror på de kan få mig hele vejen, at jeg kan komme helt fri fra depressions klør ved deres hjælp. Ønsker alle held & lykke derude, som måtte kæmpe med noget lignende.

Mvh.
[Forfatteren ønsker at forblive anonym]


Psykedelisk Samfund takker forfatteren for at bidrage med sin personlige fortælling, og ønsker ham held og lykke med sin videre færd med psykedelisk terapi. Vi hører gerne fra andre der gerne vil dele deres historier og erfaringer; skriv os gerne en mail.

En bemærkning omkring terminologi: 0.5g tørrede svampe er i den høje ende af hvad man normalt betragter som “mikrodosering”, grænsende til en “mini” eller mild aktiv dosis, afhængig af svampenes potens og personens sensitivitet. I denne kontekst virker opjusteringen som spæde skridt på vejen imod en reel psykedelisk rejse – vi håber på at høre en update!